Curriculum Vitae

Opleidingen

In 1994 sloot ik mijn studies aan het Conservatorium van Hogeschool Alkmaar af als koordirigent en schoolmusicus. Op Nyenrode Business University volgde ik in 1998-1999 op uitnodiging de opleiding voor general management. Midden op de brug tussen kunst en bedrijfsleven heb ik op eigen wijze invulling gegeven aan ondernemerschap en artistiek leiderschap.

Musicus

Als dirigent ben ik verbonden aan GO! Opera, het Kranenburgh Vocaal Ensemble in Bergen (NH) en  Vocaal Verhaal in o.m. Naarden-Vesting, Alkmaar en Den Helder. In het verleden was ik onder meer dirigent van Kamerkoor Canto Chiaro, Goois Vocaal Ensemble, Noordhollands Kamerkoor, The Seasight Singers en Gemengd Koor Schagen. Als tenor ben ik jarenlang verbonden geweest aan Bachkoor Holland en Opera SKON. In samenwerking met IDTV dirigeerde ik het afsluitende project “Tot Zover de Wereld Omroep”, de live-uitzending van de laatste minuten van de Wereld Omroep in Hilversum. In maart 2014 zong en dirigeerde ik voor live televisie in aanwezigheid van 58 wereldleiders bij de opening van de Nucleair Security Summit 2014 in Den Haag.


In vogelvlucht:

 • 2017 – heden: Koornetwerk Nederland – bestuurslid
 • 2016 – heden: Nederlands Koor Festival – voorzitter van bestuur
 • 2015 – heden: Stichting GO! Opera – directeur
 • 2015 – heden: Art Fund Nyenrode – bestuurslid
 • 2014 – heden: Nyenrode Allumni Kring Kunst – voorzitter
 • 2016: World Championship of Chinese Cuisine – director of public relations
 • 1994 – 2016: Profound Groep BV – marketing & communicatie – directeur eigenaar
 • 2014 – 2018: Gastvrijheidgilde – bestuurslid
 • 2009 – 2015: Stichting Amateurkoor – oprichter en bestuursvoorzitter
 • 2004 – 2012: Prins Bernhard Cultuurfonds – muziekadviescommissie
 • 2005 – 2009: Music in the Middel East – general manager
 • 1994 – 1999: The International Holland Music Sessions – general manager
 • 1988 – 1994: The International Holland Music Sessions – pr-manager

Enkele opdrachtgevers waar Profound Groep BV projecten voor heeft gerealiseerd:
Gemeente Alkmaar, Gemeente Wieringermeer, Gemeente Bergen, Hogeschool Alkmaar (InHolland), Hogeschool Enschede, Muziekschool Noord-Oost Twente, Edudelta Scholengemeenschap Zeeland, Scholengemeenschap Aan Zee Den Helder, European Music Council, KNTV, NTB, Nederlandse Raad voor Muziek, ANWB Parkings / PMN, DPA Financial People, Versunie, De Wit Komart Supermarkten, Stichting Advisering Bestuursrechtspraak, MKB Benefits, Hittech Group, Meyn Poultry Solutions, Horecawerf Amsterdam, Lute Restaurant, Mövenpick aan het IJ, Voedselbanken Nederland

In 2009 heb ik Stichting Amateurkoor opgericht, een organisatie die samenwerking binnen de amateurkoorwereld opzet om daarmee het draagvlak op lokaal en regionaal niveau te verbeteren. Vanuit deze Stichting zijn diverse overlegstructuren gerealiseerd waar vanuit gezamenlijke organisatie diverse projecten en evenementen zijn georganiseerd, waaronder het tweejaarlijkse Vestival Vocaal in Naarden-Vesting en de Gooise Korenweken in het MCO in Hilversum.

Stichting GO! Opera heb ik samen met mezzosopraan en vocal coach Ingrid Stijsiger opgericht om complexe grootschalige operaproducties op bijzondere lokaties voor regionale koren mogelijk te maken. Dit doen we onder meer door parallelproducties te organiseren met regionale projectkoren op vaste productiebasis die ingevuld wordt door professionals. De eerste twee producties Faust (2015/2016) en Queen Arthur (2017/2018) zijn zeer enthousiast ontvangen. Voor 2018/2019 staat Butterfly in de planning.