Curriculum Vitae

Opleidingen

In 1994 sloot ik mijn studies aan het Conservatorium van Hogeschool Alkmaar af als koordirigent en schoolmusicus. Op Nyenrode Business University volgde ik in 1998-1999 op uitnodiging de opleiding voor general management. Midden op de brug tussen kunst en bedrijfsleven geef ik op eigen wijze invulling aan ondernemerschap, (artistiek) leiderschap en bestuur.In vogelvlucht 

 • 2021 – heden: Culin-Air Incentive Travel – tour developper in culinair erfgoed
 • 2019 – heden: BBQ52 – The Cooking Conductor – directeur eigenaar
 • 2016 – heden: Guardian MarCom & Publish – directeur eigenaar
 • 2017 – heden: Stichting LEAD Conductors – bestuurslid
 • 2016 – heden: Stichting Nederlands Koor Festival – voorzitter
 • 2015 – heden: Stichting GO! Opera – directeur (tot 2020) + voorzitter (2020-heden)
 • 2009 – heden: Stichting Amateurkoor – oprichter, directeur en voorzitter

 • 2017 – 2021: Koornetwerk Nederland – bestuurslid
 • 2016: World Championship of Chinese Cuisine – director of public relations
 • 2015 – 2020: Art Fund Nyenrode – bestuurslid
 • 2014 – 2020: Nyenrode Allumni Kring Kunst – voorzitter
 • 2014 – 2018: Gastvrijheidgilde – bestuurslid
 • 2004 – 2012: Prins Bernhard Cultuurfonds – muziekadviescommissie
 • 2005 – 2009: Music in the Middel East – general manager
 • 1994 – 2016: Profound Groep BV – marketing & communicatie – directeur eigenaar
 • 1994 – 1999: The International Holland Music Sessions – general manager
 • 1988 – 1994: The International Holland Music Sessions – pr-manager


Bedrijfsleven

Als Maker van Meerwaarde in marketing en communicatie heb ik sinds 1994 in bedrijfsleven en het culturele domein vele mooie projecten voor een breed scala aan opdrachtgevers mogen realiseren. Aanvankelijk vanuit mijn bureau Profound Groep, dat ik in 2016 verkocht om ruimte te maken voor mijn passies (muziek, koken en reizen), daarna als zelfstandige op projectbasis vanuit Guardian MarCom.

Zakelijke opdrachtgevers vanuit Profound Groep BV en Guardian MarCom:
Gemeente Alkmaar, Gemeente Wieringermeer, Gemeente Bergen, Hogeschool Alkmaar (InHolland), Hogeschool Enschede, Muziekschool Noord-Oost Twente, Edudelta Scholengemeenschap Zeeland, Scholengemeenschap Aan Zee Den Helder, European Music Council, KNTV, NTB, Nederlandse Raad voor Muziek, ANWB Parkings / PMN, DPA Financial People, Versunie, De Wit Komart Supermarkten, Kaandorp Cheese, Stichting Advisering Bestuursrechtspraak, MKB Benefits, Hittech Group, Meyn Poultry Solutions, Horecawerf Amsterdam, Lute Restaurant, Mövenpick aan het IJ, Voedselbanken Nederland, Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, Conservatorium van Amsterdam.

Bestuur

In 2009 heb ik Stichting Amateurkoor opgericht, een organisatie die samenwerking binnen de amateurkoorwereld opzet om daarmee het draagvlak op lokaal en regionaal niveau te verbeteren. Vanuit deze Stichting zijn diverse overlegstructuren gerealiseerd waar vanuit gezamenlijke organisatie diverse projecten en evenementen zijn georganiseerd, waaronder het tweejaarlijkse Vestival Vocaal in Naarden-Vesting en de Gooise Korenweken in het MCO in Hilversum.

Musicus

Als dirigent ben ik verbonden aan GO! Opera, het Kranenburgh Vocaal Ensemble in Bergen (NH) en  Vocaal Verhaal in o.m. Naarden-Vesting, Alkmaar en Den Helder. In het verleden was ik onder meer dirigent van Kamerkoor Canto Chiaro, Goois Vocaal Ensemble, Noordhollands Kamerkoor, The Seasight Singers en Gemengd Koor Schagen. Als tenor ben ik jarenlang verbonden geweest aan Bachkoor Holland en Opera SKON. In samenwerking met IDTV dirigeerde ik het afsluitende project “Tot Zover de Wereld Omroep”, de indrukwekkende wereldwijde live-uitzending van de laatste minuten van de Wereld Omroep in Hilversum. In maart 2014 zong en dirigeerde ik voor live televisie in aanwezigheid van 58 wereldleiders bij de opening van de Nucleair Security Summit 2014 in Den Haag.

Stichting GO! Opera heb ik samen met mezzosopraan en vocal coach Ingrid Stijsiger opgericht om complexe grootschalige operaproducties op bijzondere lokaties voor regionale koren mogelijk te maken. Dit doen we onder meer door parallelproducties te organiseren met regionale projectkoren op vaste productiebasis die ingevuld wordt door professionals. De eerste twee producties Faust (2015/2016) en Queen Arthur (2017/2018) zijn zeer enthousiast ontvangen. De ontwikkeling van de derde productie “Butterfly” is door corona stilgelegd.

Culinair

Koken is mijn hele leven al een grote passie geweest. In 2019 werd het tijd om daar meer ruimte voor te maken in de vorm van BBQ52 – The Cooking Conductor. In een samenwerkingsproject met onder meer Big Green Egg heeft dat geresulteerd in een foodblog met ruim 12K volgers en een eerste kookboek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Sinds 2021 heb ik vanuit Big Green Egg het officiële keurmerk ontvangen als gecertificeerd workshopleider. In 2021 ben ik met de voorbereidingen begonnen voor de ontwikkeling van exclusieve reizen rond internationaal culinair erfgoed onder de naam Culin-Air Incentive Travel.