MarCom met smaak

Maar dan letterlijk, want de culinaire wereld is een bijzonder expertiseterrein  binnen Voogd Consultancy. Met bijzonder veel ervaring in onder meer

– product-marketing & package design,
– kookboeken en (online) culinaire producties 
– culinaire evenementen.

Kennis van zaken is krachtig, maar een écht eigen gevoel voor het product overtuigt. 

Om kunst van kitsch te kunnen onderscheiden, zul je je kennis over beide moeten verdiepen. Datzelfde geldt voor mijn derde passie in mijn leven, de culinaire wereld. Kookkunst is meer dan lekker eten alleen. Beide kunnen heel veel plezier genereren, maar als je bereid bent om de diepte in te willen gaan, dan kan eten je ontroeren zoals ook goede muziek dat kan.

Al zo’n dan 35 jaar ben ik verbonden met de horeca. Voor mijn studiekeuze heb ik lang getwijfeld: Hogere Hotelschool of toch Conservatorium. Het werd die laatste, maar voor beide geldt: als de passie in je bloed zit, dan laat het je nooit meer los.

Ik heb mooie merken een gezicht gegeven en een plaats in het schap. Gewerkt in prachtige restaurants, om later vanuit mijn bureau voor marketing en communicatie menig horecabedrijf te mogen adviseren en de mooiste communicatiemiddelen te ontwikkelen. Van huisstijlen, websites en menukaarten tot diverse kookboeken. Ook heb ik meerwaarde gecreëerd voor prachtige evenementen zoals het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Rotterdam, de Horeca Haringparty Amsterdam, Jazz aan de Amstel en diverse gala’s, in onder meer Het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ.


Een eigen proefkeuken
Alle plezier in de culinaire wereld komt samen in BBQ 52 – The Cooking Conductor, waarin ik foodblog-projecten van 52 weken rond buiten koken realiseer. Het eerste project in 2019-2020 heeft geresulteerd in een uniek BBQ52-kookboek “Buitenkok in 4 seizoenen!”

Als licht doorgeslagen hobbykok, The Cooking Conductor, sta ik hier natuurlijk zelf achter de kachel. Niet alleen om onze gasten exceptioneel te verwennen, maar ook om nieuwe trends en producten op culinair niveau uit te proberen en te testen. Een échte proefkeuken dus. Omdat ik wil weten hoe het werkt, niet alleen aan tafel, maar ook achter de kachel. En de mooiste avonturen deel ik in mijn blog “BBQ 52 – The Cooking Conductor”.

BBQ 52 is een bijzonder verhaal waarin ik sinds 2019 wekelijks bijzondere gerechten op een Big Green Egg bereidt en verslag leg in blog, vlog en berichten op social media. Mooie verhalen met inhoud en achtergronden. En talloze recepten. Uiteraard ben ik trots dat ik dit project met een aantal toonaangevende samenwerkingspartners mag realiseren:

Zelf omschrijf ik mijn keuken bijvoorkeur als Freestyle Food, met inspiratie uit alle windstreken en stijlen, van home made Asian tot moleculaire keukentechnieken. En het leukste is natuurlijk om al die nieuwe ervaringen te delen op de social media… Je kunt BBQ52 volgen op Facebook en natuurlijk ook in beeldverhalen op Instagram!

Culin-Air.nl
Zodra corona het weer toelaat start mijn nieuwste avontuur: onder de naam Culin-Air Travel start ik exclusieve internationale reisprogramma’s met uitstapjes naar de meest intrigerende internationale street food-pleinen, afgewisseld met inspirerende bezoeken aan de meest invloedrijke barbecue hotspots.

Binnenkort meer daarover!